Jak se vyhnout finanční krizi?

25.05.2012 19:56

 

Četli jste knihu 'Proč chceme, abyste byli bohatí?' autorů Roberta T. Kiyosakiho a Donalda J. Trumpa?

Mentalita dělání si nároků na pomoc se stala epidemií. Stále více lidí očekává od svých zemí, zaměstnavatelů nebo rodin, že se o ně postarají. Robert a Donald v této velmi čtivé knize mluví o nutnosti dělat něco pro zabezpečení sebe a své rodiny, protože vláda a důchodový fond není připraven pro početné ročníky, které přicházejí do důchodu právě po roce 2010 - tento problém se týká převážně USA. Avšak dokonce i v ČR začínají vládní činitelé tak nějak nenápadně doporučovatskrze různé mediální zdroje, že spoléhat se pouze na státní důchod, není příliš moudré řešení, pokud chcete mít alespoň důstojné stáří.

Kdo je Robert T. Kiyosaki a Donald J. Trump a proč byste měli číst jejich knihu?

Robert T. Kiyosaki

Robert je americký investor, obchodník, autor svépomocné literatury a motivační řečník. Nejvíce známý je pro svou knižní sérii motivačních knih 'Bohatý táta, chudý táta' a dalších materiálů publikovaných pod značkou Rich Dad. Je autorem 18 knih, kterých prodal více než 26 milionů kopií. Robert společně se svou manželkou Kim odešel ve věku 47 let do důchodu s pasivním příjmem třikrát větším, než byly jeho výdaje. Jeho životním krédem je: “Nepracujte pro peníze, nechte peníze, ať pracují pro vás“.

Donald J. Trump

Donald je americký obchodní magnát, světoznámý developer se zálibou stavět něco impozantního, ať už se jedná o budovy, luxusní resorty nebo golfová hřiště. Donald je také velmi úspěšný spisovatel a mediálně známá osobnost. Je předsedou představenstva a generálním ředitelem Trump Organization, realitním developerem se sídlem v New Yorku, USA. Trump je také zakladatelem Trump Entertainment Resorts, která provozuje mnoho kasin a hotelů po celém světě. Trump žije extravagantním životním stylem a má otevřený přístup z něj zároveň dělá velmi oblíbenou celebritu - v poslední době zejména díky jeho reality show vysílanou na NBC - 'The Apprentice'.

Trump a Kiyosaki vás chtějí naučit jak zbohatnout.

Každý z nich by dokázal napsat knihu na toto téma sám, ale rozhodli se napsat ji společně, protože sdílejí stejnou vášeň pro vzdělání a touhu zdůrazňovat význam finanční gramotnosti. Kromě toho chtějí věnovat část výtěžku z každé knihy charitativním a vzdělávacím organizacím, které také podporují finanční vzdělávání. 'Dejte člověku rybu a nakrmíte ho na jeden den. Naučte ho chytat ryby a nakrmíte ho na celý život.'

V knize Proč chceme, abyste byli bohatí? najdete i kapitolu o síťovém marketingu (networkingu), kterou můžete právě nyní získat zdarma na svůj email.

Pokud knihu nemáte doma, tak si ji běžte koupit. Velmi vám ji doporučuji. Je to jedna z těch, kterou musíte mít, pokud usilujete o lepší zhodnocení vašeho času a úsilí, protože vám umožní podívat se na to, co děláte trochu z jiné perspektivy.