Rovnováha života

06.10.2011 17:43

Žijí mezni námi tisíce a tisíce lidí, žijících život tiše řvoucího zoufalství, kdy dlouhé hodiny těžce pracují v práci, kterou nesnáší, aby si mohli koupit věci, které nepotřebují a omráčit s nimi lidi, které nemají rádi.

Je na každém jedinci převzít kontrolu a zopdovědnost za způsoby života, které chceme vést. Pokud sami nenavrhneme svůj život, udělá to někdo za nás a nám se možná nebude líbit rovnováha mezi profesním a osobním životem.

Je zvláště důležité, abychom nikdy nesvěřili kvalitu svého života do rukou komerčních firem. Komerční firmy jsou v podstatě navrženy k tomu, vyždímat z nás co jen můžou.

Musíme být zodpovědní za nastavení a uplatňování hranic, které ve svém životě chceme.

Nesmíme padnout do pasti zvané: budu si užívat v důchodu...až budou děti pryč z domova...až se se mnou žena rozvede...až budu mít nalomené zdraví...až nebudu mít žádné kamarády ani zájmy. Den je příliš krátký a v důchodu je příliš dlouhý!

Jedna žena: "Uvědomila jsem si, že můj život je úplně mimo rovnováhu! Úplně v něm převládá práce. Pracuji 10 hodin denně, 2 hodiny dojíždím. Všechny moje vztahy nevyšly. V mém životě není nic, než práce. Tak jsem se rozhodla převzít opratě a vyřešit to."

Získat rovnováhu neznamená dramaticky převrátit život. Malými vklady, malými činy, na těch správných místech můžete radikálně přeměnit kvalitu svých vztahů a kvalitu svého života.

Můžeme tak změnit společenskou definici úspěchu z té přiblble zjednodušující představy, že ten , kdo má více peněz, když umře, vyhrává...na smysluplnější a vybalancovanou definici toho, jak dobře prožitý život vypadá!